Opvoedingstips

Opvoeding

Mijn pup in zijn nieuwe omgeving

De gouden regel, zorg voor voldoende rust! In de eerste weken zal de pup zich moeten aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Stilaan zal hij wat meer beginnen spelen, maar kleine pups hebben vooral nog heel veel rust nodig, net zoals bij een baby. Gewoontes en regelmaat zijn een tweede grote pijler in de opvoeding van uw pup. Is de pup net wakker, zet hem dan even buiten voor een plasje. Maak er ook een gewoonte van om hem op bepaalde tijdstippen eten te geven en laat de hond ook gerust tijdens het eten. Zijn er andere huisdieren of kinderen aanwezig, laat hem dan zeker geleidelijk wennen aan deze nieuwe situatie.

Laat ook duidelijke merken wie de baas is door zeer consequent te zijn in de opvoeding van uw hond. Hij is immers een roedeldier, waarin een rangorde van toepassing is. Wil je je pup snel goede manieren aanleren, dan kan je je best aansluiten bij een hondenschool. Is je pup wagenziek? Dan kan je hem best meenemen in de wagen voor korte afstanden en dit geleidelijk aan opbouwen. Als je dit regelmatig doet dan zal zijn stress verminderen en de wagenziekte ook afnemen.

Voeding

Onze pups worden grootgebracht met Royal Canin Starter. Nadien gaan we over tot een mengeling tussen Starter en Puppy tot 10 maand om vervolgens definitief over te schakelen naar Adult. Zorg er ook steeds voor dat er een bakje vers drinkwater aanwezig is voor je hond.

Gezondheid

Een goede gezondheid is zeer belangrijk. Laat daarom je hond jaarlijks inenten bij een veearts. Deze zal tevens een checkup doen om te kijken of je hond in goede gezondheid is en hem eveneens ontwormen. Ook beweging is zeer belangrijk! Dit in combinatie met goede voeding zorgt ervoor dat je hond niet zwaarlijvig gaat worden en in goede conditie is. Regelmatig wandelen en spelen is absoluut een must, maar overdrijf zeker niet. Met een pup van 3 maand ga je max. 15 min. wandelen terwijl een hond van 10 maand al een wandeling van 50min aankan.

Interesse in één van onze puppies?