Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Oorsprong

De Cavalier King Charles-spaniël is een kleine gezelschapshond, die heel erg gesteld is op gezelschap (zowel andere honden als mensen). Het ras heeft een redelijk lange zachte vacht en lange oren. Het ras stamt uit de twintigste eeuw maar heeft zijn wortels in een ouder ras, de King charles spaniel deze verschilt vooral door de snuit. Er worden officieel vier kleuren erkend: Black & Tan, Ruby, Blenheim en Tricolor.

Karakter

De Cavalier King Charles-spaniël is een sportieve en aanhankelijke hond die weinig angst kent. Hij toont geen enkele neiging tot nervositeit of agressie. Ze zijn ook zeer intelligent en uiterst geschikt om gehoorzaamheidstraining te krijgen. Cavaliers houden van mensen, maar kunnen ook perfect omgaan met andere honden en huisdieren. Ze zijn daarom ook een absolute aanrader voor kinderen.

Verzorging

De vacht van de Cavalier heeft regelmatig verzorging nodig. De vacht moet een paar keer per week geborsteld worden. Controleer hierbij ook goed of er geen klitvorming is aan de hals, oren, borst, oksels en staart. Controleer ook tijdig de nagels en laat deze bijknippen indien ze niet voldoende afslijten. De ogen kan u best schoonmaken met een stukje tissue en een speciaal oogverzorgingsproduct evenals de oren kan u ook schoonmaken met een wattenschijfje. Cavaliers kunnen als pups soms lastige eters zijn, maar eenmaal ze wel goed eten moeten u oppassen voor overgewicht.

Voeding

Onze pups worden grootgebracht met Royal Canin Starter. Nadien gaan we over tot een mengeling tussen Starter en Puppy tot 10 maand om vervolgens definitief over te schakelen op Adult.

Beschikbare Cavalier puppies

Interesse in één van onze puppies?