Pomeriaan

Pomeriaan

Oorsprong

Duitse Spitzen zijn nakomelingen van Turfhonden "Canis familiaris palustrus - Rütimeyer" uit het Steentijdperk en de latere "Paalwoningspitzen" en zijn het oudste hondenras uit Midden-Europa. Talrijke andere rassen zijn hieruit voortgekomen. In sommige Engelstalige landen wordt de Wolfspitz ook "Keeshond" genoemd, en de Dwergspitz "Pomeranian". Spitzen bekoren door een mooie, dankzij een rijkelijke onderwol, uitstaande vacht. De grootte van dit ras kan verschillen. De kleine Pommeriaan wordt ongeveer een 20cm terwijl de Keeshond tot ongeveer 28cm kan gaan.

Karakter

De Keeshond is steeds opmerkzaam, levendig en zeer aanhankelijk tegenover zijn baasje. Hij is zeer leergierig en gemakkelijk op te voeden. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en hun gebrek aan jachtinstinct maakt hen wel de ideale bewaker van het huis. De Keeshond is zeker niet angstig noch agressief.

Verzorging

De Keeshond heeft een pluche, overvloedige dubbele vacht. De bovenvacht is lang, recht en hard en de ondervacht is zacht en donzig van textuur. De vacht is erg dik rond de nek, schouders en borst. Het haar op het hoofd is kort, glad en zacht. Het is daarom zeer belangrijk om je hond een dagelijkse borstelbeurt te geven. Controleer ook tijdig de nagels en laat deze bijknippen indien ze niet voldoende afslijten. De ogen kan u best schoonmaken met een stukje tissue en een speciaal oogverzorgingsproduct evenals de oren kan u ook schoonmaken met een wattenschijfje.

Voeding

Onze pups worden grootgebracht met Royal Canin Starter. Nadien gaan we over tot een mengeling tussen Starter en Puppy tot 10 maand om vervolgens definitief over te schakelen op Adult.

Beschikbare Pomeriaan puppies

Interesse in één van onze puppies?