Maltezer

Maltezer

Oorsprong

De maltezer is een gezelschapshond die behoort tot de bichonfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit het centrale Middellands Zeegebied. Het is een moeilijk te fokken ras. Er zijn twee typen. Het ene is wat groter in formaat, heeft een langere neus en is dus iets grover. Het andere is kleiner, met een korte neus en een fijner voorkomen. De Maltezer wordt ongeveer 21-26cm groot en weegt tussen de 2 à 3kg.

Karakter

Maltezers zijn echt gezelschapshonden. Ze zijn vrolijk, vriendelijke, zachtaardig en hechten zich sterk aan hun baasje. Daarnaast zijn ze intelligent, levendig en speels. Maltezers zijn goed in de omgang met andere honden en huisdieren. Tegenover vreemden zijn ze ook vriendelijke en het zijn uiterst geschikte speelkameraadjes voor kinderen. Het zijn eveneens goede wakers!

Verzorging

De vacht van een maltezer is erg lang, recht en zijdeachtig maar nooit wollig of kroezend. De vacht is altijd zuiver wit, en onderhoud aan de vacht vergt dan ook flink wat aandacht. Borstel daarom regelmatig de haren van uw hondje. Ook de ogen van de maltezer hebben zo hun aandacht nodig, als men deze niet goed bijhoudt ontstaan er zogeheten roeststrepen. Controleer ook tijdig de nagels en laat deze bijknippen indien ze niet voldoende afslijten.

Voeding

Onze pups worden grootgebracht met Royal Canin Starter. Nadien gaan we over tot een mengeling tussen Starter en Puppy tot 10 maand om vervolgens definitief over te schakelen naar Adult.

Beschikbare Maltezer puppies

Interesse in één van onze puppies?