Biewer Yorkshire

Biewer Yorkshire

Oorsprong

De Biewer Yorkie was oorspronkelijk een zwartbonte genetische recessief gen die is opgetreden van 2 Yorkshire Terriër. Het is ontstaan in Duitsland op 20-01-1984 uit een fokkerij door Gertrud en Werner Biewer de Yorkshire Terriër. In een bijzondere nest ontstond een bonte Yorkie pup uit een genetisch recessief gen. De Biewer Yorkshire wordt ongeveer een 22cm groot en weegt ongeveer 3,5kg.

Karakter

De Biewer Yorkshire is energiek, zeer intelligent, aanhankelijk en ongelooflijk loyaal naar zijn familie. Ze kunnen echter een sterke wil hebben en daarom is het bij deze hond belangrijk dat ze weten wie de baas is. Ze kunnen een beetje afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden zijn, maar verder is hij een goed gehumeurde, amusante, waakse en aanhankelijke gezinshond.

Verzorging

De vacht van de Biewer moet met regelmaat worden geborsteld om deze in tip-top conditie te houden. Biewers hebben lange, zijdeachtige en vloeiende lagen die bestaan uit haren doe vergelijkbaar zijn met die van mensen en daarom verharen ze anders dan andere honden. Hun vacht groeit het hele jaar door. Controleer ook tijdig de nagels en laat deze bijknippen indien ze niet voldoende afslijten. De ogen kan u best schoonmaken met een stukje tissue en een speciaal oogverzorgingsproduct evenals de oren kan u ook schoonmaken met een wattenschijfje.

Voeding

Onze pups worden grootgebracht met Royal Canin Starter. Nadien gaan we over tot een mengeling tussen Starter en Puppy tot 10 maand om vervolgens definitief over te schakelen naar Adult.

Beschikbare Biewer Yorkshire puppies

Interesse in één van onze puppies?